Let op: Subsidieregeling Praktijkleren is weer geopend!

Heb jij dit schooljaar een praktijk- of werkleerplaats aangeboden zodat toekomstig werkenden beter voorbereid zijn op de arbeidsmarkt? Goed nieuws! Vanaf vandaag is het weer mogelijk om de Subsidieregeling Praktijkleren (SPL) aan te vragen. Voor Cofilex altijd een belangrijke datum, omdat wij weten dat extra hulp en advies voor het aanvragen van deze subsidieregeling van groot belang is! Vandaag gaan we in gesprek met HR specialist Ynette Hinze over de subsidie en hoe jij ervoor kunt zorgen dat de aanvraag succesvol wordt afgehandeld.

De Subsidieregeling Praktijkleren (SPL) biedt een tegemoetkoming in de kosten tijdens de praktijkbegeleiding en kan oplopen tot maximaal € 2.700 per praktijk- of werkleerplaats per schooljaar. Ynette merkt vaak dat organisaties niet eens weten dat er mogelijkheden zijn voor scholingssubsidies, hoe de aanvraag moet worden ingediend en welke administratieve bewaarplicht er is. De hoogte van deze subsidie hangt natuurlijk af van het aantal weken waarin de student de begeleiding kreeg in het school- of studiejaar. De subsidie vraag je na afloop van de begeleiding aan.

De subsidieregeling kan worden aangevraagd door bedrijven met de volgende leerlingen:

  • Leerlingen die een leer-werktraject volgen in het vmbo;
  • Mbo-studenten die een beroepsbegeleidende leerweg (bbl) volgen;
  • Studenten die een duale of deeltijd hbo-opleiding volgen;
  • Promovendi en technologisch ontwerpers in opleiding (toio’s);

Aanvraagtermijn SPL

SPL kan tot september worden aangevraagd. Heb je geen idee hoe je dit voor elkaar gaat krijgen en aan welke eisen moet worden voldaan? Geen zorgen! Ynette is een van de specialisten die jou hierbij in de breedte kan ondersteunen. We zien namelijk vaak dat een aanvraag wordt afgewezen op grond van foutieve of onvolledige informatie. Belangrijk is om dit nog voor de sluiting in september te tackelen!

Wij staan in de startblokken!
Cofilex neemt de aanvraag direct voor jou uit handen. Hierbij checken wij of de administratie op orde is, of alle deadlines gehaald worden en gaan we waar nodig in bezwaar. Wil je meer weten over deze subsidie, wat dit precies betekent en hoe de aanvraag kan worden gedaan? Neem dan contact met ons op!